Varm lövbiffmacka

Höstmacka med skogens guld.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor kantskuret formbröd
  • 2 msk bredbar leverpastej
  • 400 g lövbiff
  • 100 g färska champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk konjak
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk kapris
  • 1 dl riven ost
  • 4 dl baconskivor
  • Garnering:
  • Tomatklyftor
  • Persilja

Gör så här

  1. Bred leverpastejen på skivorna. Strimla köttet. Ansa och skiva svampen. Fräs köttet gyllene. Krydda. Ta upp köttet. Fräs svampen i matfett tills vätskan kokat in. Lägg tillbaka köttet och tillsätt crème fraiche. Låt koka upp och puttra i några minuter. Smaka av med salt, peppar, konjak, soja och kapris. Fördela över smörgåsarna, strö över ost.
  2. Ställ in i ugnen ca 10 min 225 grader.
  3. Knaperstek baconet och lägg på de nygratinerade mackorna och garnera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zonale

Biff Stroganoff

Rostbiff eller rostas gör den extra snabblagad men det går även att använda billigare alternativ. Det förlänger då koktiden.

@dieterk

Het biffsallad

Fräsch och matig sallad som kan varieras med vad man har hemma och tycker är gott. Skippar man osten är den dessutom riktigt nyttig.