Varma baguetter

En variant på varma mackor som känns lite lyxigare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 små baguetter, ca 25 cm
  • 1 rödlök
  • 1 kula mozzarella
  • 2 tomater
  • 20 g rucola
  • 100 g skivad italiensk salami
  • ca 50 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • skal av 1/2 citron
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 2 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär snitt i bröden nästan helt igenom men så att brödet fortfarande håller ihop.
  3. Skiva rödlöken, mozzarellan och tomaterna. Fyll snitten i bröden med rucola, salami, rödlök, mozzarella och tomater.
  4. Blanda smör, pressad vitlök och rivet citronskal. Krydda med salt och peppar. Bred smöret över bröden så att det kan rinna ner i snitten. Ringla lite olivolja över så blir bröden saftiga. Strö parmesanosten över och låt baguetterna stå i ugnen i 7-10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…