Varmrökt lax med ninonsås

Den varmrökta laxen blir extra god om man värmer den lite i ugnen före serveringen. Till fisken är det gott med ninonsåsen med lätt smak av pepparrot samt spenatpaj eller färskpotatis och lättkokta sommarprimörer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg lax, varmrökt
  • Mandel- och citronströssel:
  • ½ dl mandel, flagad
  • 0,75 dl bladpersilja
  • 1 st citron, rivet skal
  • 1 msk olja
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk parmesanost, riven
  • Ninonsås:
  • 0,5 st gul lök
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ st grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl gröna ärter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk pepparrot
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Svep in fisken i folie och lägg in den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  2. Gör under tiden strösslet. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Hacka persiljan. Blanda försiktigt mandel, persilja, citronskal, olja, salt och ost.
  3. Lossa på skinnet och ta bort det. Bred ut citronströsslet på fisken.
  4. Ninonsås: Skala och klyfta löken. Koka upp vatten och lägg ner buljongtärning, lök och ärter. Låt det koka ca 5 minuter utan lock.
  5. Häll bort buljongen och kör ärter och lök i en matberedare eller mixer. Låt det kallna.
  6. Blanda lök och ärtpurén med majonnäs och gräddfil. Smaka av med pepparrot och salt. Servera med spenatpaj.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…