Varmrökt lax med potatis- & kaviargratäng

Passa perfekt till påsk!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g varmrökt lax
  • 750 g potatis, kall och kokt
  • 7,5 msk rökt kaviar
  • 3 dl vispgrädde
  • Hackad dill
  • Citronklyftor
  • Dillkvistar
  • kryddor

Gör så här

  1. Tillagning:
  2. 1. Lägg den kokta kalla skivade potatisen i en ugnsfast form.
  3. 2. Vispa grädden lätt (skall fortfarande vara lite ”rinnig”).
  4. Blanda i kaviar och dill. Krydda efter behag.
  5. 3. Skeda blandningen över potatisen och ställ i ugn på 200° c:a 15 minuter (eller tills allt är varmt och fått lite färg).
  6. 4. Servera med citron och dill.
  7. Smaklig måltid!

Kommentarer

Betyget blev en trea, eftersom vi alla hade olika åsikter :) 6 personer och betyg allt från 2 till 4 :) Jag gav det själv en 3:a, jag tyckte det var gott men skulle nog velat ha lite mer grönt i det, kanske paprika och lök. Men det passade verkligen bra till vår varmrökta lax som vi åt kall. Roligast var att ungarna gillade det :) Bidrar med en bild på hur den blev. /Maya

Liknande recept