Vårspätta med sås och gräslök

Ostfylld fiskfilé som smälter i munnen...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-800 g spättafilé
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 125 g färskost
  • 75 g bladspenat
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 2-3 msk smör
  • Sås:
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ dl vatten
  • ½ tärning fiskbuljong
  • Saft och skal från ½ citron
  • Ca 1 msk Maizena ljus såsredning
  • Salt
  • Peppar
  • Servering:
  • Kokt potatis
  • 80 g stenbitsrom
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Lägg fisken på en skärbräda, salta och peppra. Klicka ut osten i mitten på filéerna och lägg på några spenatblad. Vik samman och fäst med tandpetare. Vänd fisken i vetemjöl blandat med lite salt. Stek fisken ett par min på varje sida i smör.
  2. Sås:
  3. Häll grädde, vatten och buljongtärning i en stekpanna, låt koka samman ett par minuter. Tillsätt citronskal och saft. Vispa i redningen och låt såsen få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar
  4. Servering:
  5. Servera med potatis och stenbitsrom. Klipp gräslök över rätten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept