Vegansk sillsallad

Syran från kaprisen och saltgurkan blir en värdig ersättare till sill i denna sillfria version. Det är sprakande, färgglatt och väldigt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 2 kokta, kalla potatisar
  • 2 saltgurkor
  • 2 msk kapris
  • 2 dl vispar sojagrädde
  • Eventuellt 1 msk rödbetsspad
  • Salt

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka äpplet. Skala och skär potatisen i små tärningar. Finhacka saltgurka och kapris.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Krydda med ½ tsk salt. Låt stå 10 minuter. Pressa ner sillsalladen i en liten plastklädd skål. Vänd upp på ett fat.
  3. Vispa grädden fluffig med elvisp. Färga gärna grädden rosa med rödbetsspadet. Servera till sillsalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…