Vegetariska vårrullar

Goda vegetariska vårrullar med lite sting, precis som det ska vara. :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ - 2 dl kokt ris
  • 400 g vitkål
  • 5 morötter
  • 1 purjolök
  • 2-2½ tsk sambal olek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grönsaks buljongtärning
  • 1 dl vatten
  • Soja
  • 1 pkt vårrulleplattor (alternativt filodeg)

Gör så här

  1. Ugn 200 grader.
  2. Hyvla/skär vitkålen tunt, strimla morötterna fint, hacka vitlöken och skiva purjolöken. Fräs löken i lite olja tills den blivit mjuk och fått fin färg.
  3. Ha i sambal olek, vitlöken, vitkålen och morötterna. Häll på 1 dl vatten och smula över buljongtärningen. Det är klart när grönsakerna blivit mjuka.
  4. Smaka av med soja och blanda med riset.
  5. Lägg liten fyllning på ett av arken. Vik in ändarna, rulla ihop och pensla lite vatten på skarven för att "klistra" ihop.
  6. Fritera/stek vårrullarna i olja tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  7. De kan även penslas med olja och läggas på en plåt med bakplåtspapper och ugnsgratineras.
  8. Servera med jasminris och valfri sås, t.ex. sweet chilisås.
  9. Om du vill frysa vårrullarna är det lämpligt att det görs innan de doppats i olja och friterats/stekts/gratinerats.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…