Vietnamesisk falukorv

Inspirerad av det vietnamesiska köket och med en falukorv i kylen satte jag ihop det här receptet. Krispiga bitar falukorv med en chilisås. Snabbt, lätt och gott. Väl smakat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 1 röd chili
  • 6 champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk limejuice
  • 1 msk sambal oelek el chiliolja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • Olivolja/margarin
  • Maizenamjöl

Gör så här

  1. Koka potatis eller riset enl anvisning på förpackningen.
  2. Skär korven i stavar. Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg.
  3. Skär champinjonerna i skivor och fräs dem i lite smör/olja i en panna. Kärna ur chilin och hacka den i stavar och lägg i pannan tillsammans med svampen. Tillsätt även den hackade löken och pressa i vitlöken. Fräs några minuter.
  4. Häll i kokosmjölken tillsammans med svampen och red med mjölet. Häll i limen. Tillsätt även sambal oeleken och smaka av. Blanda ner korven i såsen.
  5. Servera tillsammans med ris eller potatis.

Kommentarer

Den var mycket god. Kommer vi att göra fler gånger.
Lättlagat och väldigt gott! Passade perfekt ihop med ris och thai-wokgrönsaker. Halverade dock sambal oelek och uteslöt chilin, eftersom våra barn är lite känsliga för alltför stark mat, men tyckte det blev starkt och gott ändå.
Den här rätten ser helt fantastisk ut! Jag bara älskar krispig falukorv...mmmm!

Liknande recept