Vietnamkyckling med citrongräs

God kycklingrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst utan skin och ben
  • 4 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 2 stjälkar finhackat citrongräs
  • 3 msk thai-fisksås eller vietnam-fisksås
  • 1 msk sockar
  • 2 msk jordnötsolja
  • 4 salladslökar i små bitar
  • 2 röda chillifrukter utan kärnor, i smala strimlor
  • 2 dl böngroddar
  • 20 blad thaibasilika
  • 1 gurka, skalad, halveras utkärnad och skuren i "månar"
  • 4 dl ris

Gör så här

  1. Skär kycklingbröstet i mindre bitar. Blanda vitlök, citrongräs, fisksås och socker i en skål. Värm oljan i en wok ochsnabbstek köttet 2-3 minuter på varje sida. Lägg köttet i såsblandningen. Låt dra i 20 minuter, värm upp woken igen ochfräs salladslök och chili lätt i samma olja som tidigare. Tillsätt kött och marinad i woken och låt koka upp. Häll upp rätten i varma skålar eller på tallrikar med och blanda den med groddar, basilika och gurkmånar. Serveras med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept