Vild fläskfilégryta

God och enkel fläskfilégryta som sköter sig själv.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfile
  • 1 dl Bongs Vilt- och Kantarellfond
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 purjolök
  • ca 300 g färska champinjoner
  • ca 0,5 dl maizenaredning för bruna såser
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Cayennepeppar

Gör så här

  1. Strimla eller skiva fläskfilen i bitar, krydda med lite salt och svartpeppar och stek i smör. Lägg över i gryta.
  2. Häll i vattnet, så att det täcker köttet. Låt koka på svag värme ca 45 minuter.
  3. Tillsätt skivade champinjoner och låt koka ytterligare 10 minuter. Det går också bra att använda champinjoner på burk.
  4. Tillsätt sedan grädde och smaka av med kryddorna. Red såsen med maizena tills den är lagom tjock.
  5. Lägg i den strimlade purjolöken ett par minuter innan servering.
  6. Servera med valfritt tillbehör.

Kommentarer

Kanongod! Blev mycket populär här hemma. :)
Den funkar med det mesta! Men har ätit den med klyftpotatis, pommes, basmatiris, och även med enbart kokta grönsaker (broccoli och bönor)! Tror den skulle passa bra med en plåt klyftpotatis, morotsbitar, andra rotfrukter som bakas mjuka i ugn. :)
Vad brukar du servera grytan till?

Liknande recept