Vilda biffar med kantarellsås

Det blir en "vild" smak på biffarna!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 8 enbär krossade
  • 2 tsk rosmarin, stött
  • 1 tsk salt
  • ½ dl öl
  • ½-1 tsk svartpeppar, malen
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • Svampsås:
  • 300 g konserverade kantareller eller trattkantareller
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 4-6 enbär, krossade
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 d Milda Mat
  • 2 dl vatten
  • ½ dl rödvin
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk svartpeppar malen
  • Tillbehör:
  • Klyftpotatis
  • Rönnbärsgelé
  • Sallad

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, kryddor, öl, finhackad persilja och sist potatismjöl.
  2. Forma färsen till små biffar och stek dom i Milda flytande margarin, ca 3 minuter på varje sida. När biffarna är klara, lägg över dom på ett fat.
  3. Kantarellsås: Låt svampen rinna av ordentligt och skär den sedan i stora bitar. Fräs kantarellerna i en stekpanna i Milda flytande margarin.
  4. Strö över de krossade enbären och dofta över vetemjöl. Rör om ordentligt.
  5. Späd med Milda Mat, vatten och rödvin. Låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg ner biffarna i kantarellsåsen och låt det hela små puttra 4-5 minuter på svag värme.
  7. Servera med klyftpotatis, rönnbärsgelé och en fräsch sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…