Viltgryta på älg

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg tärnat älgkött av bog och framlägg
  • 50 g smör
  • 15 schalottenlökar
  • 15 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk skalad ingefära
  • 1–2 färska små chilifrukter
  • 3 klyftade tomater
  • 2 stjärnanis
  • 3 lagerblad
  • 2 kardemumma
  • 0,5 l rödvin
  • 4 dl viltfond
  • arrowrot
  • 2 msk farinsocker

Gör så här

  1. 1. Gör i ordning en kryddpåse med kryddorna.
  2. 2. Bryn köttet i smöret, salta, peppra och lägg det i en kastrull tillsammans med kryddpåsen. Lägg också i ingefäran, chilin och tomaterna, slå på rödvinet och koka alltsammans så att det blir nästan torrt i kastrullen.
  3. 3. Häll så i fonden och koka alltsammans igen tills köttet är mört. Då du silar av fonden.
  4. 4. Fräs vitlöken och schalottenlöken i en kastrull med lite av fonden och låt dem koka en liten stund. Sila sedan av fonden och häll ihop den med den första fonden. Smaka av fonden och red den med arrowrot.
  5. 5. Fräs schalottenlöken och vitlöken på nytt, den här gången i en panna med lite farinsocker.
  6. 6. Koka upp köttet med den smaksatta och avredda fonden. Lägg upp det på tallrik och garnera med den sockerglaserade lökblandningen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…

Sveriges bäst prisatta Chianti! 1L för 99 kr
99 kr