Kantarell- och renskavslasagne med Västerbottenost

En bra blandning mellan Norrland och Italien.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ finhackad gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 480 g renskav
  • 500 g trattkantareller
  • ca 10 lasagneplattor
  • Bechamelsås:
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl riven Västerbottenost
  • Peppar
  • Salt
  • Garnering:
  • Lingon
  • Dill, finhackad
  • Persilja, finhackad
  • Gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Fräs löken i oljan. Tillsätt renskaven och stek tills den fått färg. Tillsätt svampen och fräs i några minuter tills svampen har mjuknat.
  3. Gör bechamelsåsen genom att värma mjölk och grädde i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull och tillsätt mjölet under vispning. Häll i hälften av gräddmjölken och vispa så att det inte finns några klumpar. Häll i resterande gräddmjölk och rör om till en slät sås. Låt sjuda i 5–10 minuter. Tillsätt 2 dl av Västerbottenosten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred ut ett tunt lager av bechamelsåsen i botten på en ugnsform. Lägg ut ett lager av lasagneplattor. Varva sedan med svamp- och renskavsblandning samt bechamelsås. Fortsätt tills alla plattorna är slut. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande Västerbottenost.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills lasagnen börjar bli gyllenbrun.
  6. Garnerna med lingon och örter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…