Viltköttbullar med rosmarinpotatis och kardemummayoghurt

Spännande smaker. Men om ni inte hittar viltfärs så går det bra med lamm eller nötfärs.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g viltfärs, eller lamm eller nötfärs
  • ¾ dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk viltfond
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • Smör till stekning
  • Citron och rosmarinpotatis:
  • Ca 1 kg stora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk torkad rosmarin
  • Rivet skal av 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Apelsin och kardemummayoghurt:
  • 2 dl matyoghurt
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 1 msk pressad apelsin
  • 2 tsk honung
  • 2 krm stötta kardemummakärnor
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter. Finhacka löken, fräs den i smör utan att den tar färg och låt den svalna. Blanda alla ingredienser till färsen till en jämn smet och låt smakerna mogna en stund i kylen.
  2. Forma till små bullar och stek dem runtom i en stekpanna ca 5 minuter.
  3. Potatisen: Sätt ugnen på 250 grader. Borsta och skär varje potatis i ca 6 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem i 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av. Lägg potatisen i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja, strö över rosmarin och blanda om. Stek i övre delen av ugnen ca 15 minuter. Rör om någon gång under tiden. Strö över citronskal, salt och peppar.
  4. Yoghurten: Blanda allla ingredienser och smaka av med peppar. Låt smakerna gärna mogna en stund innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept