Viltlax

Det här är mumsigt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar skinn och benfri lax , ca 500 g
  • 2 purjolökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk stötta enbär
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond
  • 1 - 2 msk lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär laxen och purjolöken i stora bitar.
  3. Lägg purjolöken i botten i en ugnsäker form och fördela laxen ovanpå.
  4. Krydda med salt , peppar, timjan & enbär.
  5. Blanda grädde och fond och häll det i formen.
  6. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  7. Strö över lingon.
  8. Servera med stekt svamp och potatis.

Kommentarer

Kanongott

Liknande recept

@mammamodesty

Lax under täcke

Ett underbart gott alternativ till påskbordet eller varför inte dagen efter den stora påskbuffén. Dessutom snabb och enkel att göra

@agbrant

Kålpudding

Denna kålpudding görs i gryta istället för i ugnen. Så här gjorde min gammelmormor när hon levde.

@cattis08

Goda Laxen

Laxen hör påsken till tycker jag. Här en god variant som kan ätas på påsken eller närhelst man är sugen på en saftig laxrätt.

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr