Viltstek med rosmarinsås

Till detta recept utgår man ifrån det moderna grundreceptet .Men byter ut sesamoljan i de blöta ingredienserna mot ketchup och ersätter buljongen mot följande.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Buljong:
  • 6 dl vatten
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl jästflingor (bjäst)
  • 1,5 dl hackad svamp
  • 1,5 msk sojasås
  • En nypa rosmarin
  • En nypa timjan
  • Lite salt.
  • Rosmarinsås:
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl mjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 0,5 msk marmate
  • En nypa rosmarin
  • Timjan
  • Lite salt
  • Lite sojasås för färgen

Gör så här

  1. Börja med att bereda såsen. Smält margarin och vispa sedan ner smöret för att undvika klumpar. Häll ner samtliga ingredienser och låt koka upp tills den är lagom tjock. Låt såsen sjuda i ca. 10 minuter.
  2. Skiva under tiden upp ca 4 lagom tjocka skivor av seitan. Lägg på en oljad plåt och salta och peppra. Låt skivorna grillas i ugn, 15 min. i ca. 200 grader. Vänd efter halva tiden.
  3. Servera direkt ur ugnen tillsammans med t.e.x rårakor och morötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr