Vinägerinkokt lax

Inkokt lax med dill och vinäger. Perfekt bjudrätt på buffén.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g hel mittbit av laxfilé , urbenad
  • Lag
  • 2 dl Zeta Vitvinsvinäger Ekologisk
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 dillkvistar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • Späda sallatsblad
  • Tips!
  • Servera med sardellmajonnäs och picklade grönsaker. Sök i vår receptbank!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Dra kastrullen åt sidan.
  2. Lägg laxsidan med skinnsidan ner i en ugnsform och häll över lagen. Sätt över aluminiumfolie och baka laxen till en innertemperatur av 48 grader. Ta ut laxen och ta av folien. Låt den svalna i lagen. Kyl laxen i lagen till dagen efter.
  3. Ta upp laxen ur lagen och lägg den på ett serveringsfat och garnera med späda sallatsblad. Servera gärna med sardellmajonnäs och picklade grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…