Vinkyckling med örtris

Helt oemotståndligt gott blir det när kycklingbitarna får brässera sig möra och dra till sig smaker & kryddor!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kycklingfileér
  • 1 burk champinjoner
  • 3 charlottenlök finhackad
  • 5 dl vatten totalt
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk soya color
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Cayennepeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Fräs i stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt den hackade löken, vinet & kryddorna och buljongtärningen, häll på lite vatten så det nästan täcker, låt brässera ca 20-25 min, tillsätt mer vatten då och då.
  2. Avsluta kycklinggrytan med matlagningsgrädde & red av såsen med vetemjöl + vatten. Smaka av med salt och peppar! Servera grytan till buljongkokt ris blandat med gröna färska örter. Såsen av denna gryta är försvinnande god

Kommentarer

Kycklingen blev kanon och jag kommer definitivt göra den igen. Tack!
Jag tyckte den här rätten var jättegod! Kycklingen blev mör och vinet gjorde att rätten fick en god smak. Jag hade i lite mer cayennepeppar så det blev lite "sting" i. Jag gjorde halva satsen vilket gick utmärkt. Blev lite simmig så jag tillsatte lite maizena-redning. Men i det stora hela en rätt som jag kommer göra igen! Tack!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…