Vinsås med räkor

En fantastisk sås till laxrätter

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl fiskspad från tillagning av lax
  • 2 äggulor
  • 1 dl creme fraiche eller matlagningsgrädde
  • ½ dl hackad dill, färsk
  • 10 räkor, skalade
  • ½ citron, saften

Gör så här

  1. Vispa ihop vatten, buljongtärning och vetemjöl och koka upp det under omrörning. Blanda äggulor med creme fraiche/matlagningsgrädde. Hacka räkor och dill.
  2. När fisken är färdig i ugnen, slå av fiskspadet, ca 1 dl och tillsätt detta i såsblandningen. Tillsätt också ägguleblandningen och sjud såsen under omrörning. OBS. Såsen får ej koka. Då skär den sig.
  3. Smaka av med citronsaft och lite cayennepeppar. Tillsätt den hackade dillen och räkorna innan saltmängden justeras
  4. Serveras gärna ihop med ugnsbakad lax. Se sep. recept.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr