Vit sparrissoppa

Kanske inte det mest frestande foto, men smaken mina kära medmänniskor, smaken är himmelsk! Tur att vi har Morberg som introducerar vit sparrissoppa till våra gommar. Liten ändring är gjord.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g vit sparris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 - 4 salladslökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • Flingsalt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Skär av den nedre delen på sparrisen. Skala sparrisarna noggrant, börja cirka 3 cm från toppen. Koka sparrisskalen i buljongen i cirka 5 minuter. Sila av skalen och ställ buljongen åt sidan. Skär av sparrisknopparna och lägg dem åt sidan. Skär resten i 1 cm bitar. Hacka det vita på löken och fräs med smör i en kastrull tillsammans med de skurna sparrisstängerna. Tillsätt vin, grönsaksbuljong och grädde. Koka upp och rör om då och då. Sänk till svag värme och låt soppan sjuda i 10 - 15 minuter utan lock. Mixa soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten i 3 - 4 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept