Vitkålssoppa med köttfärs

Idealisk bjudmat för långväga gäster

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 l vatten
  • 2 vitkålshuvuden
  • 500 g köttfärs
  • 2-3 bitar köttbuljong
  • ca 6 potatisar, efter smak
  • 2 morötter
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Mät upp ca 3 liter vatten i en kastrull och lägg i köttbuljongen. Skär vitkålen i strimlor. Koka upp vattnet med buljongen och lägg sedan i kålen. Låt koka tills kålen är halvmjuk. Tillsätt mera vatten vid behov. Under tiden bryn köttfärsen och smaksätt med salt och svartpeppar.
  2. Ansa morötterna och klyv i slantar. Lägg slantarna i soppan när kålen är nästan mjuk. Skala potatisen i klyftor och lägg i soppan när morötterna är halvmjuka. Lägg till sist i köttfärsen. Klart!
  3. Rätten är mycket händig att tillaga.
  4. Hur mycket vatten och vitkål man ska ha mäter man bäst genom att vattnet skall precis täcka nivån på vitkålen i kastrullen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…