Vitlöksmarinerat grillat älginnanlår med äppelsky

God svensk husmanskost

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-800 g älginnanlår
  • 1 dl rapsolja
  • 10 vitlöksklyftor
  • 200 g smör
  • Flingsalt wild garlic
  • 1 syrligt äpple
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl äppelmust
  • stekskyn från älginnanlåret
  • Maizenaredning
  • Salt

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna skivor och lägg det i en plastpåse tillsammans med olja.
  2. Mosa vitlöksklyftorna med sidan av en kniv eller en mortel och tillsätt även dem.
  3. Låt marinera i rumsteperatur 1-2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 100 grader.
  5. Grilla köttet några minuter på båda sidor.
  6. Lägg köttet i en ugnsform tillsammans med smöret och täck den med folié.
  7. Salta rikligt och låt det stå inne i ugnen ca 1 timme.
  8. ÄPPELSKY:
  9. Kärna ur och finhacka äpplet.
  10. Finhacka löken.
  11. Koka ihop äpplel- och lökhacket med stekskyn och äppelmusten.
  12. Låt puttra 5-10 minuter.
  13. Red av med lite maizenaredning och smaka av med salt.
  14. Servera gärna med rostade rotfrukter.

Kommentarer

Så himmelskt gott!!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…