Vitvinssås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 skalad, finhackad schalottenlök
  • ca 1 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2-1 dl musselbuljong (recept finns i Kokboken)
  • ca 25 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • (1-2 msk maizenaredning för ljusa såser)

Gör så här

  1. Fräs den finhackade löken blank i smöret, men låt den inte ta färg. Häll på och låt vinet koka ihop, så att knappt hälften blir kvar. Tillsätt grädden och koka ner den med vinet till hälften. Vispa i och smaka av med musselbuljong. Vispa till sist i smöret och smaka av med salt och peppar. Red av med lite maizenaredning om såsen verkar tunn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…