Wallenbergare på ripa med gratäng på pressad potatis

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 gram kött av ripbröst (2 ripor)
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 krm viltkryddor
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Ströbröd till panering och smör till stekning
  • 4 portioner potatis
  • salt
  • peppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • lingonsylt
  • sockerärter

Gör så här

  1. Skär ripbrösten i bitar och lägg tillsammans med kryddorna, saltet och äggulorna i en matberedare och kör i ca 1 minut. Tillsätt den kalla grädden och kör ytterligare i 1-2 minuter till smeten är slät.
  2. Gör små biffar av färsen och panera med ströbrödet.
  3. Stek biffarna i en stekpanna på medelvärme i en ca 3-4 minuter på varje sida.
  4. Pressa 4 portioner kokt potatis (ca 10-12) i en ungssäker och smörad form. Salta och peppra, vispa sedan 2 dl grädde till ett skum och bred över. Strö över 2 dl nyriven ost och gratinera i ugnen under en ca 8 minuter.
  5. Servera med lingonsylt och sockerärter och något gott att dricka.
  6. Smakklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr