Whiskygravad lax

ingen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,2 kg lax av mittbiten
  • 3 msk rosépeppar + 1 msk till ganering
  • 1 tsk vitpeppar
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl socker
  • 0.5 dl whisky

Gör så här

  1. 1. Ta bort ryggbenet på laxen och dela biten tvärs
  2. 2. Blanda kryddorna, rosépepparn ska krossas. Klappa in kryddorna i fisken. Lägg fiskbitarna med köttsidan mot varandra, Tunn sida mot tjock sida. Häll whiskyn i en tät påse.
  3. 3. Lägg fisken i påsen med whiskyn i kylen i två dygn, vänd morgon och kväll.
  4. 4. Skär upp i tunna, vackra skivor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…