Wokat fläsk med purjo & paprika

Det här receptet har ett lite annorlunda tillagningsätt när det gäller köttet. Och det blir lyckat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskkotlett
  • 3 msk rapsolja (för stekning)
  • 1 st purjolök
  • 1 st stor grön paprika
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 tsk kinesisk mushroom soja
  • 2 tsk het Chilisås
  • 3 msk hoisinsås
  • Tillbehör:
  • Jasminris

Gör så här

  1. Skölj kotletterna och snitta dem i fettkanten så de inte kupar sig under tillagningen. Lägg dem i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp och skumma av. Sänk värmen och lägg på lock. Koka sakta i 30 minuter eller tills köttet är mört.
  2. Dela purjon på längden och skölj. Strimla i 3 cm stora bitar. Tag även med en del av det gröna. Skär paprikan i bitar.
  3. Finhacka vitlöken.
  4. Tag upp köttet och spola med kallt vatten. När det svalnat tag bort ben och fettkant och skär det i tunna skivor.
  5. Hetta upp olja i wokgrytan. Fräs köttet till det är brynt, tillsätt soja, het chilisås, finhackad vitlök, paprikan och purjon.
  6. Fräs i ca 2 minuter.
  7. Tillsätt Hoi sin sause och låt puttra ytterligare 2 minuter.
  8. Smaka av.
  9. Servera med jasminris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.