Wokgryta med kyckling, purjolök och bambuskott

Suveränt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 gram kyckling
  • 1 msk maizena
  • 1 äggvita
  • 2 st morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 burk majs
  • 1 tsk röd chili
  • 1 tsk mald eller riven färsk ingefära
  • 2 msk matolja
  • 1 burk bambuskott
  • 1 purjolök
  • 2 dl vatten
  • 2 msk soja
  • Salt
  • Socker
  • 1-2 tsk vinäger
  • Ris

Gör så här

  1. Blanda kycklingbitar med maizena, äggvita, chili och ingefära. Koka ris. Dela, skölj och skär purjolök på snedden.
  2. Skär och skala morötterna i riktigt tunna skivor eller stavar, går även bra att riva ned dem grovt samt strimmla paprikan. Skölj bambuskotten i ett durkslag. Hetta upp en panna/wok med höga kanter. Fräs kyckling i olja. Tillsätt purjolök , majsen, paprikan, morötterna och bambuskott. Låt fräsa tre minuter. Tillsätt sedan vatten och soja. Smaka av med en halv tesked salt, lika mycket socker och någon tesked vinäger.
  3. Servera klibbris till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…