Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Den här wrapen har blivit en riktig favorit här hemma. Sesamdressingen är en riktig höjdare! Köp en hel grillad kyckling och dra loss kycklingköttet, om du vill komma ifrån momentet med att koka kycklingen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 450 g kycklingfiléer
  • 1 liter hönsbuljong
  • Sesamdressing:
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Servering:
  • 4 tortillabröd, gärna fullkorn
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 avokador, skivade
  • ½ gurka eller zucchini, hyvlad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 50 g rödbetsgroddar

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med buljong. Koka ca 1 timme. Ta upp dem och dra isär köttet med två gafflar till strimlor. Spara lite av buljongen att "fukta" ner det strimlade köttet.
  2. Koka ägget 4 minuter. Skala och lägg det i en bunke. Mixa ihop majonnäs, vinäger, sesamolja och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Stek tortillabröden i en torr stekpanna och rulla in kyckling, alla grönsaker och dressingen. Hugg in!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept