Yoghurtstekta järpar

Gott Gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 kvistar dill
  • 600 g nöt- eller fläskfärs
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk medelstark senap
  • Yoghurtsås:
  • 2.5 dl matlagningsyoghurt
  • riven muskotnöt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala löken och vitlöken och skär dem i bitar. Ta av dillvipporna från kvistarna och skölj.
  2. 2. Mixa lök, vitlök och dill. Lägg köttfärsen i en skål och blanda ner lökpastan. Salta och peppra och tillsätt senap och paprikapulver. Blanda väl till en slät köttfärssmet. Fukta händerna med kallt vatten och forma cirka 20 järpar.
  3. 3. Blanda yoghurt med 1/2 tsk salt och knappt 1 krm riven muskot. Lägg järparna i en ugnsfast form och häll över 2/3 av yoghurten. Ställ in i ugnen och stek 1 timme. Vänd järparna då och då och droppa över mer yoghurt.
  4. 4. Servera med tärnad potatis stekt i senap och grädde.

Kommentarer

grymt gott!

Liknande recept

@lillill

Lufsa

Enkel och god potatisrätt. Påminner om rårakor men fylligare.

@matfru

God laxlåda

Har god tillgång av laxöring och vill försöka variera lite på temat lax och laxöring. Detta recept är ett av dom.