Yuxiang Qiezi-Fläskkött i het sås

En riktig het wok men mycket god,som jag hittade i en tidning för ett par år sen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g fläskfile
  • 2 dl finskuren purjolök eller salladslök
  • 4 skivor färsk ingefära eller 2--3 tsk malen ingefära
  • 2 vitlöksklytor
  • 6 msk kinesisk soja
  • 4-5 msk sherry eller kinesiskt risvin
  • 4-5 msk matolja
  • 3 msk maizena
  • 225 g squash
  • 225 g aubergine
  • 1/4-1 dl (Hot) chilisås(helst kinesisk chilisås)
  • Ca 1 dl kycklingbuljong
  • Salt

Gör så här

  1. Putsa köttet fritt från hinnor. Strimla det. Ansa och skiva purjolök eller salladslök mycket fint. Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman löksorterna med ingefära,soja,sherry eller risvin,olja och maizena i en skål.
  2. Lägg i köttet och låt det marineras ca 20 minuter.
  3. Skiva aubergin och squash. Dela skivorna om de är stora. Woka köttet på hög värme ca 1-3 minuter.
  4. Tillsätt aubergin,squash och chilisås. Låt det koka ca 1½ minuter.
  5. Späd med buljong och låt den koka in tills det blir nästan torrt. Smaka av med salt och soja. Bjud kokta nudlar eller ris till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr