Zätas Pytt med ägg och gräddsås

att få en välsmakande pytt har med förarbetet att göra!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g blandat kött, ox , fläsk , skinka , röktfläsk och falukorv
  • 1 st stor gul lök
  • 800 g potatis
  • smör till stekning
  • worcectershiresås
  • salt
  • peppar
  • Gräddsås:
  • 1 msk smör
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl kraftig kalvbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1/2 tsk kikkoman soya
  • salt & peppar
  • Till servering:
  • 4 nystekta ägg
  • inlagda rödbetor
  • rostat knäckebröd
  • HP-sås

Gör så här

  1. Skär köttet i små kuber och ställ dem i kylen tills det blir stek dax
  2. skala och hacka löken lika fint. Skala och skär potatisen i små kuber
  3. Gör såsen: Fräs smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med buljongen och grädden smaka av med salt ,soya och peppar
  4. Börja med att steka potatisen i smör, tillsätt löken efter ett par minuter stek ca 15min, rör ofta så att potatisen inte bränns
  5. Lägg nu i köttet och låt allt bryna tillsammans vänd försiktigt
  6. stänk lite worcestershire sås salt & peppar
  7. håll varmt medan äggen steks
  8. Serveras rykande varmt med ägg rödbetor och gräddsås samt rostat knäckebröd och HP-sås Glöm inte nubbe neller din favorit pilsner

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…