Zalouk

En god marockansk sås, kräver en mixer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st aubergine
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt, per liter vatten
  • Tomatsås
  • 1 burk tomater, krossade
  • 1 st lök, gul
  • 1 msk olivolja
  • 1 st paprika, röd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, mald
  • 1 krm spiskummin, mald
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 3 msk koriander, färsk, hackad

Gör så här

  1. Låt vatten och salt koka upp i en kastrull.
  2. Skala eventuellt aubergine och skär i tärningar och låt dem koka i vattnet tills de blir mjuka, ca 10 minuter. Låt rinna av väl.
  3. Skala och hacka löken till tomatsåsen. Låt den fräsa i oljan några minuter.
  4. Tillsätt tomatkross och låt det koka ca 15 minuter utan lock.
  5. Kärna ur och hacka paprikan. Blanda ner den i tomatsåsen och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Mixa tomatsåsen tillsammans med förvälld aubergine i matberedare eller med mixerstav.
  7. Smaka av med kummin, cayennepeppar, vitlök och eventuellt mera salt och peppar. Avsluta med att blanda ner färsk koriander.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…