Zucchinibollar med pasta och hemgjord ketchup

Supergod vegovariant på "makaroner och köttbullar med ketchup".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 zucchini, grovrivna, 600 g
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 ägg
  • ½ dl maizena
  • 1 dl ströbröd, gärna panko
  • 1 kruka mynta, grovhackad
  • Eventuellt 1 tsk sambal oelek
  • 150 g fetaost, smulad
  • Olja eller smör till stekning
  • Ketchup:
  • ½ gul lök
  • 500 g krossade tomater
  • 50 g smör
  • ½ msk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Servering:
  • 320 g valfri pasta
  • ½ kruka basilika
  • 50 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Lägg zucchini, lök och salt i ett durkslag. Låt stå ca 15 minuter. Krama bort vätskan. Lägg rivet i en bunke. Blanda ner övriga ingredienser och forma smeten till små bollar. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och stek bollarna till fin färg. Det tar ca 6 minuter att genomsteka dem.
  2. Ketchup:
  3. Skala och lägg hela lökhalvan i en kastrull med krossade tomater, smör och socker. Koka upp och sänk värmen. Låt småputtra under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lyft ur löken och servera ketchupen varm eller kall till maten.
  4. Servera de nystekta bollarna med nykokt pasta, ketchup, basilika och riven parmesanost på toppen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…