För många år sedan lagade jag en pastarätt med brysselkål, som blev jättegod. Det är ett tag sedan jag gjorde den nu, men om jag minns rätt så gjorde jag så här:
Koka brysselkålen så mjuk du vill ha den, dela i kvartar.
Dela marinerade kronärtskockshjärtan i kvartar.
(Vill man ha en mer "såsig" konsistens så kan man köra brysselkål och kronärtskockor med mixer en stund.)
Stek bacon knaprigt.
Blanda allt med creme fraiche och rör ner i nykokt pasta. Ta gärna med någon matsked av oljan som kronärtskockorna marinerats i också.
Mängden minns jag inte, men jag har för mig att det var ungefär 250 g brysselkål, en burk marinerade kronärtskockshjärtan (eller ett stort hjärta per person om man köper dem i lösvikt), 1-2 paket bacon, 2 dl creme fraiche och ca 500-700 g pasta. Har för mig att det blev ca 4 portioner av det.