Tråd:
Kall buffé vid 30 årsfest, vad innehålla?

Inlägg

@nettan75

Jag smakade en otroligt god drink när jag var ut och åt härom veckan, den hetter Bellini (peach).
Den jag drack var gjord på persikopuré, persikolikör och mousserande vitt vin. Slår man upp på nätet står det inget om purén, men det går säkert bra det med =)

Vill man ha som bål kan jag tänka mig att denna drink skulle funka alldeles utmärkt, om man vill dra ner kostnaden dela bubblorna mellan vinet och kanske en inte så söt sockerdricka.. Jag vet låter konstigt, men det finns ju mer elle rmindre sliskiga varianter =)

@poffa

Jag skulle helt klart välja tacobuffé eller liknande.
Det mesta av kalla såser, sallad och tillbehör går att förbereda innan.
Sedan är det bara att steka upp köttfärs/kyckling och värma upp.

Kräver inte många kokplattor och matten passar både barn och vuxna, samt passar till en öl.

Det som blir över blir fin nattmat.

Billigt också, utan att jobba hela veckan för att det ska funka.

@anmawa

(L)Vill lyfta fram denna tråd lite. Finns det någon där ute som har bra förslag på drycker till en buffe i juni?
Trevlig kväll alla matglada.

@pinks

tack allihopa för jättebra förslag, nu har jag mycket att ta ställning till :D

@anmawa

(Y)Ett fat med mozarrella, tomat, basilika och olivolja är också festligt på en buffe.
Mitt tips på efterrätt är Lennalie:s Kladdmuffins med dumlefluff. Då får varje gäst varsin muffins i en fin form och de är väldigt enkla att göra i förväg. Men tack alla andra för bra tips jag ska ha 18-årsfest i midsommar, så jag tänker studera era förslag ordentligt.(L)

@mammamodesty

Här kommer ett recept på marinerad kall fläskfilé den är super god.... och den räcker till många...

Marinerad Kall fläskfilé

Även en Kräftsallad som är perfekt på bufféer denna är gjord på både kalas och dop... och mycket uppskattad av gästerna och passar perfekt till kall skuret.

Kräftsallad

Båda är lätta att göra och bra att förbereda dagen innan så man slipper stå med så mycket arbete under festdagen (Y)

@glitterfia

När jag fyllde 40 hade jag:
Tjälaknul
plommonspäckad karré
buffalo wings (Kronfågel bara att tina ev värma) Dom var en riktig höjdare tyckte gästerna
potatisgratäng (går att göra potatissallad finns massor med recept här på MK)
Frukter (apelsinklyftor, kiwiklyftor, vindruvor, physsalis,päron, melon)
Ostar och kex

Tjälaknul (tjälaknöl)

@kristin1979

Läs gärna mitt recept på god avokado och kycklingsallad med pasta och cashewnötter (med en currydressing) . Den är lite spicy men lite festligare. Sen kan jag verkligen rekommendera kallskuren marinerad rostbiff med potatissallad, samt något gott bröd som görs i långpanna med några kalla röror till. Skinkor och ostar samt tilltugg som oliver, soltorkade tomater, marinerade vitlöksklyftor och små kex med tapenade. Oj nu blev jag hungrig :-)
Ha så trevligt!!!

@ledivo

Här kommer ett förslag
Pastasallad och olika sorters kallt kött med grönsallad och kanske hembakade brödbullar.
Allt kan förberedas innan i god tid.
Skickar även med recept på lättlagad tårta du kan ha till kaffet.
Pastasallad till kallt kött
Tårta á la Ann-Britt
och du skulle kunna börja med en varm välkomstdrink - Är så gott nu på vintern och denna är inte dyr
Varm välkomstdrink

@eery

Marinerad rostbiff... med en god sallad

jag brukar ha körsbärstomater, röd lök, färska champinjoner och goda örter i marinaden
ser kanonfint ut när man lägger upp det

@ullac

Vi brukar också vara runt 50 pers på kalas och dop.
Min dotter gör alltid följande paj som är mycket, mycket god
Paj i långpanna med crabfish och räkor
Pastasallader, tunnskivad kassler, skinka, rådjur, melonskivor, färska ananasskivor, frallor av något slag, ost. Man kan utveckla detta hur mycket som helst. Och det behöver inte bli så dyrt.
Lycka till!

@lenkan

När jag gifte mig så hade vi en kall salladsbuffé. Vi la isbergssallad, gurka, tomat, paprika, majskorn, champinjoner och rödlök i olika skålar. I två stora grytor hade vi ris och pasta, sen fanns det fat med salami, rökt skinka, kycklingfilé, kassler och rostbiff som vi hade lagat själva flera veckor tidigare och fryst in. Till det hade vi en vinegrette, en rhode islanddressing och en vitlöksdressing som vi gjorde själva på turkisk yoghurt. Vi var 96 personer och det fanns mat kvar till 50 till dagen efter. Och det kostade bara 2000 allt som allt

Just det, vi bakade eget långpannebröd också