Skrivet av monac den 7 maj 2008
jodå...hav hopp,Vi ska nog reda ut det här tillsammans!
:D
De mindre nässlorna anses som lite "finare!...hinner man inte ta dem så små går det bra att ta själva toppen...använd hanskar för man bränner sig ordentligt annars samt en lite sax.
SKJÖLJ noga i flera vatten från grus,skräp,jord & vad det nu kan vara!
hacka nässlorna grovt,ner i en kastrull med vatyten som precis täcker,koka av dem.
ska du göra soppa direkt ,så lägg i ett par buljong tärningar (eller fond) grönsak,ört eller kycklingbuljong. några varv på pepparkvarnen & i med en skvätt grädde eller creme fr.(valfri fetthalt) mixa sedan(de gör jag i vart fall om nässlorna är lite större/grövre)
koka upp igen & du har din nässelsoppa...mer komplicerat än så behöver det inte vara:)
Tack för hjälpen!
Hur länge ska man koka dem om man inte tänkte göra soppan direkt? Och om man då ska frysa in dom, ska man låta dom rinna av och sedan frysa in dom i plastpåsar eller ska man frysa in dem tillsammans med vattnet?