Brukar använda skinkstek i grytor och wok, strimlar köttet eller skär det i bitar.
Har i det jag har hemma oftast, ibland en påse wok, paprika, svamp, vitlök,ananas, chili och kokosmjölk/grädde. Lättsamt och gott!
Jag gör skinkstek i ugn.
Smetar in den med senap (ger en gudomlig skorpa på), flingsalt, vitpeppar och rosmarin på senapen och sen in i ugnen helt enkelt. Brukar ta ut den vid 68 grader och låta den vila en stund, då är den saftig men genomstekt sen.
Tillsammans med ugnsrostad potatis/morotsblandning, en champinjonsås och svart vinbärsgelé så är det gudomligt!
Det lät fantastiskt gott, måste testas snarast. Jag har tyvärr ingen termometer, måste skaffa en ny. Har du nån koll på hur lång tid i ugnen och vilken temp har du?
Jag gör skinkstek i ugn.
Smetar in den med senap (ger en gudomlig skorpa på), flingsalt, vitpeppar och rosmarin på senapen och sen in i ugnen helt enkelt. Brukar ta ut den vid 68 grader och låta den vila en stund, då är den saftig men genomstekt sen.
Tillsammans med ugnsrostad potatis/morotsblandning, en champinjonsås och svart vinbärsgelé så är det gudomligt!
Bryner skinksteken, eller kottlettrad, runt om, lägger över i gryta tillsammans med lök. Varierar mig med äpplen ibland och plommon ibland. Det blir jättegod sås av bägge varianterna.
Vi har ofta skinkstek.Bryner den runt om.salt o peppra runt om. Sen har vi i lök o morötter o buljong.Stötter lite grönpeppar o har i.Steker ca 1,5-2 timmar.Så en god gräddsås på buljongen.
Det är så gott.
Gör nåt kinainspirerat. Strimla skinkan, woka och smaksätt med salt, peppar, ingefära, paprika eller vad du känner för. Ha med vattenkanstanjer, bambuskott, minimajs, strimlad morot och lite purjolök. Dutta på lite kinasoja. Smaklig måltid..
Jag kan inte med lergrytor efter att ha ätit kalopps med lagerblad i nån gång på 80-talet .
Hatar lagerblad och tyckte att allt började smaka lager efter det, i grytan.