Tråd:
Skinkstek

Inlägg

@amoz

Den här grytan kom till en gång då jag stod där med lite grytbitar av fläskkött och den blev faktiskt riktigt god.

Amoz gryta med sting.

@husmusen88

Brukar använda skinkstek i grytor och wok, strimlar köttet eller skär det i bitar.
Har i det jag har hemma oftast, ibland en påse wok, paprika, svamp, vitlök,ananas, chili och kokosmjölk/grädde. Lättsamt och gott!

@mosternettan

Skrivet av Lenkan den 1 sep 2011

Jag gör skinkstek i ugn.
Smetar in den med senap (ger en gudomlig skorpa på), flingsalt, vitpeppar och rosmarin på senapen och sen in i ugnen helt enkelt. Brukar ta ut den vid 68 grader och låta den vila en stund, då är den saftig men genomstekt sen.
Tillsammans med ugnsrostad potatis/morotsblandning, en champinjonsås och svart vinbärsgelé så är det gudomligt!

Det lät fantastiskt gott, måste testas snarast. Jag har tyvärr ingen termometer, måste skaffa en ny. Har du nån koll på hur lång tid i ugnen och vilken temp har du?

@susanne7206261

Brukar göra cocacola stek blir så mört och gott min sons favorit .

@lenkan

Jag gör skinkstek i ugn.
Smetar in den med senap (ger en gudomlig skorpa på), flingsalt, vitpeppar och rosmarin på senapen och sen in i ugnen helt enkelt. Brukar ta ut den vid 68 grader och låta den vila en stund, då är den saftig men genomstekt sen.
Tillsammans med ugnsrostad potatis/morotsblandning, en champinjonsås och svart vinbärsgelé så är det gudomligt!

@mosternettan

Bryner skinksteken, eller kottlettrad, runt om, lägger över i gryta tillsammans med lök. Varierar mig med äpplen ibland och plommon ibland. Det blir jättegod sås av bägge varianterna.

@ms8

Vi har ofta skinkstek.Bryner den runt om.salt o peppra runt om. Sen har vi i lök o morötter o buljong.Stötter lite grönpeppar o har i.Steker ca 1,5-2 timmar.Så en god gräddsås på buljongen.
Det är så gott.

@the_mama97mia

Jag köper ofta skinkstek, men skivar o steker som schnitzel, gärna marinerad. Eller grillad förstås...

@snutten

Ingen gryta, men gott :p
Ciderkokt skinka

@enannan

Gryta med fläskkött, champinjoner och paprika

Inte Kina-inspirerat, men gott och enkelt och kalas att göra av skinkstek

@farmoringer

Gör nåt kinainspirerat. Strimla skinkan, woka och smaksätt med salt, peppar, ingefära, paprika eller vad du känner för. Ha med vattenkanstanjer, bambuskott, minimajs, strimlad morot och lite purjolök. Dutta på lite kinasoja. Smaklig måltid..

@kicki8

Jag kan inte med lergrytor efter att ha ätit kalopps med lagerblad i nån gång på 80-talet .
Hatar lagerblad och tyckte att allt började smaka lager efter det, i grytan.