Äter min strömming på hårt tunnbröd med lök, potatis och ev. gräddfil. Naturligtvis hel strömming så man får den goda rommen! :) Som pricken över hela härligheten sätter jag dill....en till smaksensation faktiskt.
finns det inga som äter som vår familj ? nykokt potatis o sen bara strömmingen + öl såklart,alltså inte "gömma smakerna" i en massa tunnbröd lök cremefräsh mm,en sånn klämma då är ju inte äta surisar tycker vi ?
Jag håller inte med om att filéad strömming bara är för amatörer! Det är det bästa någon har kommit på. Tänk, potatisen hinner inte kallna medan man rensar, det blir inget äckel-päckel på tallriken och hela anrättningen blir mer "rejäl". Man hinner naturligtvis äta mer också. Viktigt för en skåning som flyttat till surströmmingstrakterna.
Det finns nog inget godare än Surströmming. Tänk att få en romstinn (Jämför Mannerströms inläggningar) hona på tallriken. Mjukt tunnbröd med västerbottenost. Färsk mandelpotatis
Men förstör inte strömmingen med en massa lök. Naturell skall den vara med den lille till.
Och till Er som anordnar festen DUKA INTE AV INNAN man ätit färdigt.
Jag får nästan aldrig äta så många jag vill
Detär ju tur att vi är olika.
Jag är suris-fantast.
Åt för några veckor sedan (på min födelsedag - vaddå - är det inte önskemat då? )
Ser fram emot nästa tillfälle.
Jag respekterar er som gillar och äter surströmming.
Själv har jag bara ätit (efter alla konstens regler i Norrland) denna delikatess 3 ggr och som västkustare är det inget jag längtar efter men kan tycka vara hyggligt gott.
Skulle dock inte lägga tid på att utvärdera olika sorter, dricka mjölk till eller bjuda på stort partaj.
Tacka vet jag en riktigt dillkokt (för minst ett dygn sedan ) bur-havskräfta med en öl & snaps till - då är livet njutbart.:)
NU ÄR SURSTRÖMMINGEN NÄRA. VI ÄTER DEN MED POTATIS, GUL OCH RÖD LÖK, MJUKT TUNNBRÖD,CREME FRAICSE,KANSKE EN VIT OCH RÖD GETOST, VI DRICKER ÖL TILL.
KAFFE MED EN KAKA TILL, MEN NU KÄNNS DET BRA hälsningar farmor gun....