Fiskgratäng Pikant

Det här receptet skapade jag på den tiden man inte pratade om att torsken kunde bli utfiskad. Idag får man välja något lämpligare alternativ i fiskväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 dl dill
  • 1 gul lök
  • 1 dl inlagd gurka eller bostongurka
  • 1 tsk dragon
  • 1 klick smör
  • 1 dl vitt torrt vin
  • ½ dl Slotts senap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda creme fraiche med hackad dill och gurka. Smaksätt med senap och kryddorna. Ställ in i kylskåpet en stund.
  3. Skiva löken och selleristjälkarna tunnt. Smält smöret i en ugnsform i ugnen. Lägg i lök och selleri. Häll över vinet och ställ in formen i ugnen 5-10 minuter tills vinet kokat in i grönsakerna.
  4. Skär fiskfilén i centimetertjocka skivor och lägg dem över grönsakerna i formen. Salta något och bred creme fraiche-röran över fisken. Gratinera i ugnen cirka 30 minuter.
  5. Servera till kokt potatis.

Kommentarer

Tack för ett gott recept. Jag använde ingen stjälkselleri för det tycker jag inte om. Men följde receptet helt annars. / Inger

Liknande recept