Abborrfilé i dill och gräddsås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g abborrfilé
  • 1 tomat (färsk skållad och skalad)
  • 7 grovt hackade champinjoner
  • 3 dl tjock grädde
  • 2 msk grovt hackad dill
  • ½ fiskbuljongtärning
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Vänd filerna i mjölet och stek dom knapriga i en stekpanna. Ta upp dom och häll bort fettet. Stek nu de grovt hackade champinjonerna och den skalade och hackade tomaten på svag värme så de mjuknar.
  2. Häll på grädden och låt det koka in. Smula i buljongtärningen. Såsen skall inte bli för tjock, bara ha lite stadga.
  3. Smaka av med salt och peppar och strö i dillen. Häll såsen över abborrfilérna och servera med kokt potatis

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…