Ädelostsås med sparris till pasta

Mycket pluttrande i kastrullen men väl värt att vänta på!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g färsk grön sparris
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g blå mögelost, t ex Kvibille ädel
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g äggpasta, t ex papardelle
  • Parmesan till servering

Gör så här

  1. Skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar. Lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämt mjuk, ca 5 min. Häll av sparrisen i ett durkslag (spara 1 dl av kokvattnet) och spola den i kallt vatten.
  2. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt grädden. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt det sparade kokvattnet och sjud ytterligare ca 10 min. Drag kastrullen från värmen och tillsätt bitar av ost och sparris. Låt osten smälta. Salta och peppra.
  3. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
  4. Koka pastan enl anvisningen på förpackningen och blanda ner den i såsen. Strö över sparrisknopparna.
  5. Servera med parmesan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…