Ägg med gubbröra

Smaksatta och dekorerade ägghalvor är ett måste på påskbordet. Räkor, lax och ansjovis är en klassiker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 hårdkokta ägg
  • ½ rödlök
  • 1 burk ansjovisfiléer, 125 g
  • ½ dl majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering:
  • Löjrom
  • Gräslök

Gör så här

  1. Skär av toppen på de hårdkokta äggen med en vass kniv.
  2. Gröp ur innehållet med en liten sked. Hacka äggen.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Hacka ansjovisen.
  4. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fyll upp äggen med ansjovisröran och garnera med löjrom och gräslök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…