Ägghalvor med medelhavsfyllningar

Passande i påsk :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 ägg
  • Fyllning 1:
  • 1 rostad paprika
  • 1 dl kesella
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor chorizosalami
  • Fyllning 2:
  • 1 dl aioli
  • 2 msk hackad persilja
  • 8 musslor
  • Fyllning 3:
  • 2 tomater
  • 8 svarta urkärnade oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten och koka i 8 - 10 minuter från att vattnet kokt upp. Spola äggen kalla.
  2. Skala och dela dem på mitten, stående.
  3. Mixa rostad paprika med kesella och smaksätt med salt och peppar. Strimla chorizosalamin.
  4. Blanda aioli med persilja. Häll av vattnet från musslorna
  5. Skär tomaterna i fyra klyftor, skär bort kärnorna och tärna tomatköttet. Grovhacka oliverna. Blanda tomattärningar med oliver, kapris och olivolja.
  6. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Toppa ägghalvorna med paprikacrème och chorizosalami. Persiljeaioli och musslor och grönsakshacket.
  8. Fyra ägghalvor med varje fyllning.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…