Äggstanning med gräddstuvade champinjoner

Den här läckra äggstanningen med de stuvade champinjonerna hör våren till. Krämig och god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Äggstanning
  • 5 dl mjölk
  • 6 ägg
  • ½ tsk salt
  • Smör
  • Gräddstuvade champinjoner
  • 1 l färska champinjoner
  • Smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Ugn 175 grader
  2. Äggstanning:
  3. Koka upp mjölken och låt den svalna. Detta för att slippa en blåsig äggstanning.
  4. Vispa äggen lätt och blanda sedan ner mjölken och saltet.
  5. Häll allt i en smord form som ställs i vattenbad och gräddas ca 40 minuter eller tills äggstanningen stannat.
  6. Gräddstuvade champinjoner:
  7. Skiva de ansade champinjonerna och fräs dem i smöret. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt stuvningen småkoka så att den blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
  8. Avnjutes till en knaprig, blandad sallad eller bara som den är, serverad med knäckebröd.

Kommentarer

gjorde min egna svampstuvning men använde mig av ditt recept på stanningen.. den blev mycket uppskattad av både oss och alla våra gäster tack för receptet

Liknande recept