Älg i rödvin

En rätt för lite festligare tillfällen. Här gjord på älg men det går lika bra med nötkött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg älg eller nötkött i skivor (biff, innanlår)
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl rödvin
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk honung
  • 3 msk idealmjöl
  • 200 g avrunna champinjoner i skivor
  • 1 krm vitlökspulver
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Margarin och olja till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek köttskivorna i olja och margarin i het stekpanna. Ska inte bli genomstekt utan bara få fin stekyta.
  3. Vispa ur stekpannan med 3 dl vatten. Sila av skyn o häll ner i kastrull.
  4. Tillsätt creme fraiche, mjölk och rödvin. Vispa ner idealmjölet.
  5. Tillsätt honung och oxfond samt vitlökspulver. Salta och peppra.
  6. Häll därefter ner champinjonerna.
  7. Smaka av...
  8. Lägg alla köttskivorna i en ugnsfast form, gärna en med lock till. Häll över såsen så allt kött blir täckt.
  9. Ställ in i ugnen i minst 1 timme. Ju längre köttet får stå i ugnen desto mörare och godare blir det.
  10. Servera med klyft potatis, hasselbackspotatis eller ris. En god sallad gör sig också bra till rätten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept