Älgblodspalt 1981

Värt att prova

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ liter älgblod
  • 3 hg fläsk
  • 1 hg lever
  • 4 stora potatisar
  • 1 gul lök
  • Vetemjöl
  • Kornmjöl
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Riv potatisen och blanda ner i blodet. Blanda lika mycket av vardera mjölsorterna och rör i tills smeten blivit ganska fast.
  2. Skär fläsk, lever och lök till tärningar och bryn dem. Salta och peppra.
  3. Gör bollar av potatis-blodsmeten. gör en grop i bollen och lägg in fläskblandningen i mitten. Slut till väl.
  4. Håll kokande saltat vatten i beredskap och lägg i palterna.
  5. Koka dem tills de flyter upp till ytan.
  6. Ät dem med lingonsylt till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept