Älgfärsbiffar i senapssås

Gott!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g älg- eller nötfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1½ krm peppar
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 1 kg palsternacka
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1½ - 2 dl matlagningsgrädde
  • Till servering:
  • 4 dl crème fraiche senap-vitt vin-schalottenlök

Gör så här

  1. Blanda samman ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Blanda sedan samman med färsen och ägget till en slät smet. Salta och peppra.
  2. Skala palsternackorna och skär i mindre bitar.
  3. Koka dem mjuka i vatten med buljongtärning i.
  4. Häll av vattnet och mixa palsternackorna till en puré.
  5. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
  6. Forma färsen till avlånga biffar och stek i smör i en stekpanna på medelvärme.
  7. Värm crème fraichen.
  8. Servera biffarna med palsternackspuré, den varma såsen och gärna svart vinbärsgelé.

Kommentarer

Jo det är det.
Är det här receptet som var på mjölkpaketen ???

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…