Älggryta med trattkantareller

En mustig gryta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av älg
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gula lökar (bitar 2x2 cm)
  • 2 morötter (skalade och i stavar)
  • 200 g rotselleri (i bitar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpure
  • 3 msk flytande viltfond
  • 3 msk koncentrerad äppeljuice
  • ca 1 liter vatten
  • 20 g torkade trattkantareller eller 200 g färska
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsj rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bryn köttet i olja, tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt det få färg. Tillsätt pressad vitlök och pure och fräs nån minut. Tillsätt fond, juice och vatten så att det täcker köttet. Lägg i svamp, timjan, rosmarin och lagerblad. Låt koka sakta i 1-2 tim, tills köttet är mört (eller längre beroende på köttets kvalitet). Skumma av fett och slaggprodukter.
  2. Red grytan med stärkelsen utrört i lite vatten, smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Mycket gott recept, en favorit!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…