Älgkalops i tryckkokare

Den godaste kalopsen utan lagerblad. Jag gör den på halvtinat älgkött och i tryckkokaren så går det snabbt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g älgkött benfritt
  • Smör
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • Soya
  • Majsena
  • Vatten
  • Ev: grädde eller créme fraiche

Gör så här

  1. Skär det halvtinade älgköttet i tärningar.Bryn det i en stekpanna i smör.
  2. Häll vatten i tryckkokaren. Tillsätt köttbuljongtärningen och soya. Lägg i de brynta köttbitarna.
  3. Koka köttet i tryckkokaren i ca 15-20 min beroende på vilken del av älgen man använder.
  4. Tag upp köttet. Sila skyn och häll i en kastrull.
  5. Rör ut majsenan i lite vatten häll i skyn och koka upp.
  6. Vill man ha det lite festligare ersätter man vattnet till majsenan med grädde eller créme fraiche.
  7. Häll såsen över köttet.
  8. Servera med kokt potatis och röd vinbärsgelé.

Kommentarer

Mums vad gott det låter. Har letat efter recept på älgkött i tryckkokaren ett tag nu. Ska absolut prövas =)
Gjorde detta härom dagen . Då fick jag bara se vilka ingredienser det skulle vara. Det blev väldigt gott. Enkelt var det också.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…