Älgkalvsgulasch

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg älgkalvskött av lägg eller hals
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 dl naturell yughurt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. 1. Tärna köttet, skala och skiva löken och finhacka chilin och vitlöken. Bryn köttet i en stekgryta, lägg i löken och vitlöken samt chilin och låt dem fräsa med. Pudra över paprikapulvret, slå på buljongen samt tomatjuicen och låt koka ca 1 ½ - 2 timmar i ugnen på 150°.
  2. 2. Dela paprikorna och ta bort kärnorna, skär dem sedan i bitar. Låt paprikan koka med de sista 10 minuterna av koktiden. Sila av fonden, red den, smaka av med salt och peppar och slå den över köttet och paprikan. Låt det hela koka upp.
  3. Servera i en djup tallrik med yoghurt på toppen.
  4. Tips: Låt gärna ett par potatisar koka med i grytan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Snickarlåda

Med kokta kalla potatisar gör du snabbt denna middag.

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr